Měsíční meetup: Společná řeč (jak mluvit s lidmi s jinými názory)

Úterý, 5. listopadu
18:00
KDE
Kavárna U Vojtěcha
JAZYK
Česky
organizátor

Lukáš Hána

Jak mluvit s lidmi s jinými názory a přivést je k rozumu, pokud věří nesmyslům?

Asi ve svém okolí máte někoho, s kým se neshodnete nebo dokonce věří nějakým nesmyslům v podobě dezinformací či konspiračních teorií. Možná jste se s nimi zkusili i bavit a přesvědčit je, že se pletou, třeba pomocí rozumných argumentů a dat. A nejspíš jste s nimi moc nepochodili.

Na tomto setkání se společně podělíme o své zkušenosti a postřehy, jak k takovým konverzacím přistoupit a některé techniky si i vyzkoušíme. Ať už se tedy chcete podělit o své tipy anebo načerpat inspiraci, připojte se k nám.

Setkáním bude provázet Lukáš Hána, který přes deset let učí kritické myšlení a založil projekt Skeptik.cz. Na setkání se zaměří hlavně na techniky Deep Canvassingu, Motivačního rozhovoru a další.

Událost na Facebooku: https://fb.me/e/i1zYFpScv


Měsíční meetupy jsou setkání organizovaná samotnými účastníky na témata, která je zajímají. Cílem je sdílení poznatků, zkušeností a vzájemná inspirace. Setkání poskytují platformu pro výměnu myšlenek na témata, jako jsou například racionalita, věda, existenční rizika a efektivní altruismus.

Pokud máte téma, které byste chtěli představit, nebo pokud se chcete stát součástí inspirativní komunity s podobnými zájmy, připojte se k nám. Vaše účast a příspěvky mohou významně obohatit naše společné poznání a rozvoj.

Chcete zorganizovat příští meetup?

Stačí vyplnit tento dotazník a my se brzy ozveme.